Новини Одеси 21.07.2022

Новини Одеси 21.07.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

Національний банк України підняв офіційний курс долара до 36 гривень 56 копійок. У відомстві пояснили, що це дозволить збільшити конкурентну спроможність українських виробників на ринку, зрівняє умови для бізнесу та населення, а також допоможе зберегти стійкість економіки у воєнний час.

На зміни відреагувала експертна спільнота. Корекція офіційного курсу долара, за прогнозами аналітиків, може призвести до підвищення цін та зростання інфляції.

Експерти прогнозують, що нинішнє підвищення курсу найближчим часом призведе до чергового підвищення цін, особливо на пальне. Але в найближчому майбутньому вони можуть стабілізуватися.

Наступний опалювальний сезон викликає чимало запитань українців. Тим часом Кабмін ухвалив рішення на рік зафіксувати ціну на газ. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмігаль.

В Одеському дитячому будинку-інтернаті сьогодні живуть 83 особи – всі вони потребують допомоги, піклування та догляду. Для таких людей важлива трудова адаптація, каже директор інтернату Андрій Печений.

Під час війни у ​​найбільш уразливому становищі опиняються діти. Вони наражаються на величезну кількість ризиків і можуть стати жертвами зловмисників. Міжнародне гуманітарне право чітко регламентує необхідність захисту дітей під час збройного конфлікту. Дізнатись про свої права в Одесі малюки можуть у Центрі соціальних послуг, де для них проводять уроки правового виховання.

Європою продовжують гуляти лісові пожежі – все через небувалу 40-градусну спеку. Для України метеорологи дають втішні прогнози: нам такі температури поки що не загрожують.

Романтичні почуття народжуються під обстрілами та бомбардуваннями, в укриттях та в окопах. Не чужі романтиці й українські захисники, що воюють на передовій. Але вони часто не мають часу чекати можливості, щоб одружитися. Щоб спростити процедуру для них, в Україні практично від початку війни прийняли низку послаблень, зокрема – дозволили реєструвати шлюб онлайн, без особистої присутності.

Події

13,5 тисячі доларів за допомогу ближньому. В Одесі розкрили чергову схему незаконного переправлення закордон громадян призовного віку.

Організаторами іншої схеми ухилення від армії виявились троє працівників військкомату. Вони пов'язувалися з охочими уникнути мобілізації та робили їм довідки про непридатність для служби. Послугу аферисти оцінювали у 12 тисяч доларів.

Продав квитки в нікуди: на Одещині викрили шахрая, який нібито перевозив переселенців.

В Одесі на місці злочину затримали наркоторговця.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: