НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Тріумф українських пара стрільців у Європі: одесити здобули 12 медалей

Тріумф українських пара стрільців у Європі: одесити здобули 12 медалей

Триумф украинских пара стрелков в Европе: одесситы завоевали 12 медалей
Читати grad.ua у  

З 28 травня по 7 червня у місті Гранада, Іспанія, пройшов чемпіонат Європи з пара стрільби кульової серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Українська команда вражаюче виступила, здобувши 16 медалей (5 золотих, 6 срібних, 5 бронзових) та посівши перше загальнокомандне місце. Повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України.

У змаганнях взяли участь 143 спортсмени з 31 країни, серед яких 11 українських паралімпійців представляли нашу країну у складі Національної збірної. Одеські спортсмени, які представляють РЦ «Інваспорт», також зробили значний внесок у цей успіх. Їхні досягнення заслуговують на найвищу похвалу, повідомили в Одеській обласній адміністрації.

Так, золото у вправі R10 (пневматична гвинтівка стоячи, командна вправа мікс), срібло у командних вправах R3 і R6 (малокаліберна гвинтівка мікс лежачи, 50 м) здобула Ірина Щетнік. Крім того за дівчиною срібло у вправі R2 (пневматична гвинтівка стоячи, жінки) та встановлення рекорду світу.

Золото у вправі R10 (пневматична гвинтівка стоячи, командна вправа мікс), ще одне золото у вправі R1 (пневматична гвинтівка стоячи), а також срібло у командній вправі R6 (малокаліберна гвинтівка мікс лежачи, 50 м) виборов Василь Ковальчук.

У командній вправі R4 (пневматична гвинтівка стоячи, мікс) золоту медаль отримав Андрій Дорошенко. За ним також срібло у командній вправі R6 (малокаліберна гвинтівка мікс лежачи, 50 м) і бронза у командній вправі R9 (малокаліберна гвинтівка лежачи, 50 м).

Юрій Стоєв виборов срібло у командній вправі R3, Юрій Матафонов - золото у вправі P3 (малокаліберний пістолет, 25 м, мікс) та бронзу у вправі P6 (пневматичний пістолет, командна вправа мікс).

Цей чемпіонат став справжнім випробуванням для українських пара стрільців. Їм довелося змагатися з найсильнішими атлетами з усієї Європи, долаючи не лише жорстку конкуренцію, але й емоційне напруження, пов'язане з війною в Україні.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: