НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одесу привезли пересувну виставку «Окупована спадщина Нової Каховки»

В Одесу привезли пересувну виставку «Окупована спадщина Нової Каховки»

В Одесу привезли пересувну виставку «Окупована спадщина Нової Каховки»
Читати grad.ua у  

«Окупована спадщина Нової Каховки» - виставка під такою назвою відкрилася в Одесі в одному з міських парків відпочинку просто неба.

Організатори та учасники проекту зібралися разом, щоб розповісти одеситам про своє рідне місто. Чому були змушені залишити рідні місця через окуцпацію і як сподіваються на якнайшвидше його звільнення. Експонатами виставки стали ілюстрації споруд Нової Каховки, у зовнішньому оформленні яких брав участь український художник-монументаліст Григорій Довженко.

Під час експозиції провели майстер-клас, де учасники заходу мали змогу розфарбувати кам'яні візерунки та відтворити автентичні копії старих орнаментів. До речі, розчин підготували за рецептом скульптора Григорія Довженка, автора «Кам'яних вишиванок» у Новій Каховці.

Виставка «Окупована спадщина: кам'яні вишиванки Нової Каховки» вже понад рік подорожує містами Європи та України. Вона була у Варшаві, Вроцлаві, Загребі на Парламентській асамблеї «Кримська платформа», в Івано-Франківську і кілька разів у Львові. Наразі експозицію побачили і жителі Одеси.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: