НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Вечір пам'яті одеського джазмена Юрія Кузнєцова

Вечір пам'яті одеського джазмена Юрія Кузнєцова

Вечір пам'яті одеського джазмена Юрія Кузнєцова
Читати grad.ua у  

Віртуозний імпровізатор, мульти інструменталіст, знаковий для Одеси та всього музичного світу – так називають музиканта Юрія Кузнєцова. Концерт пам'яті до 70-річчя відомого джазмена відбувся у центрі Юніон. Захід зібрав колег, учнів та друзів маестро, слова поваги та подяки звучали з різних куточків світу.

Пристрасно любив життя, джаз, не боявся ризикувати у створенні великих творчих проектів. Геніальний музикант, імпровізатор, педагог, засновник всесвітньо відомого фестивалю Odesa JazzFest. Все це про Юрія Кузнєцова, життя якого забрало тяжка хвороба у 2016 році. В Одесі відбувся концерт пам'яті, присвячений 70-річчю від дня народження маестро, у творчому форматі за участю учнів, колег та друзів відомого на весь світ музиканта.

 «Будьте щасливі за найменшої нагоди» – у цих словах весь Юрій Кузнєцов, кажуть ті, хто особисто знали маестро.

Нагадаємо, Юрій Кузнєцов народився 11 липня 1953 р. в Одесі. Уславив місто, започатковуючи проекти міжнародного рівня. Брав участь у найбільших джазових фестивалях у Парижі, Ліоні, Мюнхені, Римі, Гамбурзі, Таллінні, Тбілісі, Ризі. Був президентом і одним із організаторів Клубу високої музики та Джаз-фестивалю в Одесі. Ім'я Юрія Кузнєцов назавжди відбито на алеї зірок в Одесі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: