НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Затримано 19-річного агента ФСБ: хлопцю тепер загрожує довічне ув'язнення

Затримано 19-річного агента ФСБ: хлопцю тепер загрожує довічне ув'язнення

Задержан 19-летний агент ФСБ: парню теперь грозит пожизненное заключение
Читати grad.ua у  

Найбільше ворога цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади на території Одеської та Житомирської областей. Цікавила інформація в якому режимі вони працюють, чи був передислокований особовий склад тощо. Також намагалися розвідати місця базування госпіталів та інших медзакладів, де проходять лікування воїни Сил оборони.

За інформацією СБУ, щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента - 19-річного мешканця Одеси. Хлопець шукав швидкого заробітку в інтернеті та потрапив у поле зору ФСБ. Усі отримані відомості та фотозйомку агент через месенджери передавав своєму російському куратору. У разі підтвердження координат потенційних цілей, ворог планував здійснити по них ракетно-гарматні удари.

СБУ затримала зрадника, коли він проводив дорозвідку поблизу об'єкта в Житомирі. За кожне виконане завдання затриманому обіцяли грошову винагороду. Кошти мали надходити на його банківську картку.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. 19-річному одеситу загрожує довічне ув'язнення, повідомили у пресслужбі СБУ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: