НОВИНИ ГРАД » Новини » СБУ затримала в Одесі чоловіка, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря

СБУ затримала в Одесі чоловіка, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря

Читати grad.ua у  

Служба безпеки України зірвала спробу ФСБ отримати актуальну інформацію про підрозділи українських військ на Одещині. Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону. У зоні особливої уваги також були об'єкти телекомунікації Одеської області.

Щоб виявити координати бойових позицій Сил оборони та об'єктів стратегічної інфраструктури, російська спецслужба задіяла свого агента з обласного центру. Зловмисник діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі та торговельні судна.
Агент цілеспрямовано об'їжджав територію регіону та приховано фіксував місця можливої дислокації Сил оборони. Про отримані відомості він у вигляді текстових повідомлень і позначок на картах Google одразу «звітував».

У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-гарматні удари. Про такі плани агресора стало відомо співробітникам СБУ, які викрили російського агента та задокументували кожен крок його розвідувальної активності.

Фігуранта вдалося затримати «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. Під час обшуків у фігуранта виявлено фейкові посвідчення представника «редакції газети» та місцевого «водоканалу».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: