НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Незаконно видобували пісок в Одеській області: поліцейські затримали двох осіб

Незаконно видобували пісок в Одеській області: поліцейські затримали двох осіб

Незаконно добывали песок в Одесской области: полицейские задержали двух человек
Читати grad.ua у  

За селом Сінне Балтської ОТГ поліцейські виявили котлован, з якого один чоловік навантажувачем JCB завантажував видобутий пісок до автомобіля КАМАЗ, на якому другий чоловік вивозив його у вказане місце.

Поліцейські припинили незаконний видобуток корисних копалин. Транспортні засоби, що належать одному з сільськогосподарських підприємств району, доставили до територіального підрозділу поліції.

Ситуацію прокоментував начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олександр Табаков:

Ми розпочали провадження за ознаками ч. 1 ст. 240 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин. Згідно з нормами діючого законодавства, цей злочин карається штрафом від 8,5 до 13,6 тис. грн або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. В рамках провадження наші слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури призначили судові експертизи, зокрема щодо розміру завданих державі матеріальних збитків. Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Наразі клопочемо щодо накладення арешту на транспортні засоби. Слідство триває.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: