НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Розбійні напади в Одеській області: жертвами ставали самотні люди

Розбійні напади в Одеській області: жертвами ставали самотні люди

Разбойные нападения в Одесской области: жертвами становились одинокие люди
Читати grad.ua у  

Поліцейські затримали п'ятьох учасників злочинної групи. Організатор угруповання - громадянин Молдови, який проживав в одному із сіл Подільського району. Решта учасників - жителі Одеської області. Майже всі вони виявилися раніше судимими, зокрема за скоєння крадіжок і розбійних нападів.

Серед зловмисників були ті, хто безпосередньо знав потерпілих і володіли інформацією про їхній стан. За результатами роботи поліцейських, задіяних у проведенні слідчих та оперативно-розшукових заходів, встановлено причетність учасників злочинного угруповання до скоєння низки зухвалих розбійних нападів і крадіжок, переважно на жінок похилого віку, що були скоєні впродовж року на території Одещини.

До кожного злочину правопорушники ретельно готувалися, підбирали знаряддя злочину, вивчали спосіб життя потерпілих. Інформацію про статки громадян збирали двоє учасників групи, зокрема колишня співробітниця одного з благодійних фондів, який надає підтримку незахищеним соціальним верствам населення, зокрема людям, які пережили переслідування, депортації, гоніння нацистів під час Другої світової війни.

Поліцейські затримали зловмисників, коли ті, озброївшись пістолетом і ховаючи обличчя за масками, взявши з собою липку стрічку та хомути для зв'язування потерпілої, проникли вночі до її квартири.

Під час проведення огляду місця події та обшуків за місцями мешкання учасників угруповання та в їхніх транспортних засобах поліцейські вилучили як знаряддя вчинення злочину, так і низку інших доказів причетності учасників ОЗГ до протиправної діяльності, зокрема й майно, здобуте у протиправний спосіб унаслідок раніше скоєних злочинів. А в машині, якою зловмисники прибули до місця злочину, правоохоронці вилучили також корпус ручної гранати із запалом. Усіх п'ятьох фігурантів поліцейські затримали в процесуальному порядку. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав усім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна. За фактами вилучення у правопорушників пістолета та корпусу гранати із запалом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Також правоохоронці встановлюють причетність та наразі здійснюють збір доказів для притягнення членів ОЗГ до відповідальності за низку розбійних нападів, скоєних на території області починаючи з 2017 року.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: