НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі викрили злочинне угруповання, яке підпалювало чужі квартири

В Одесі викрили злочинне угруповання, яке підпалювало чужі квартири

В Одессе разоблачили преступную группировку, которая поджигала чужие квартиры
Читати grad.ua у  

Лідер групи, відомий у кримінальному середовищі на прізвисько «путін», та шість виконавців вчиняли підпали, використовуючи заздалегідь заготовлені шини й паливно-мастильну суміш. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

У листопаді четверо найманців підпалили автомобільні шини біля дверей двох квартир у багатоповерхівках в Київському районі міста. Мешканці будинків самостійно загасили вогонь та звернулися до поліції. Осіб причетних до підпалу встановили, правоохоронці розшукали й затримали їх в орендованій в Одесі квартирі у день скоєння другого підпалу. Ними виявилися троє киян та херсонець.

Як стало відомо, правопорушники діяли «на замовлення» та для пошкодження чужого майна розподілили між собою ролі. Один із них виконував функції водія, двоє – безпосередньо вчиняли підпал, використовуючи заздалегідь заготовлені шини й паливно-мастильну суміш та фільмували це за допомогою мобільного телефону, аби мати підтвердження виконання замовлення. Ще один фігурант в момент вчинення злочину спостерігав за під’їздом та у разі появи сторонніх людей повинен був повідомити про це спільникам.

Поліцейські провели обшуки в орендованій зловмисниками квартирі та автомобілі, на якому вони пересувалися, і вилучили речі, що становлять інтерес для слідства. Зокрема, це одяг, мобільні телефони з сім-картками, ємності з паливно-мастильними речовинами, а також корпус ручної гранати з запалом. Під час огляду мобільних телефонів, в одному з них було відео вчинення підпалу, яке вони відправили месенджером організатору злочину. Той пообіцяв їм за «роботу» 4 тисячі доларів.

Слідчі розпочали кримінальні провадження. Зловмисникам повідомлено про підозру й обрано запобіжні заходи. Наступні десять років спільники можуть провести за ґратами.

За кілька днів потому ще двоє жителів Київщини облили легкозаймистою речовиною і підпалили двері двох квартир у багатоповерхівках Приморського та Київського районів Одеси. На щастя, і цього разу громадяни також вчасно помітили загоряння і загасили їх. Правоохоронці оперативно викрили та затримали підпалювачів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: