НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Поліцейські затримали групу диверсантів, які займалися підпалами

Поліцейські затримали групу диверсантів, які займалися підпалами

Полицейские задержали группу диверсантов, которые занимались поджогами
Читати grad.ua у  

Двох учасників групи підозрюють у підпалах цивільного автомобіля Nissan Primera і Nissan Sunny на території Одеської області. За що їм було обіцяно винагороду, повідомили в поліції.

Один зі спалених автомобілів перебував у користуванні військовослужбовця ЗСУ. Інше авто, власник якого помер, тривалий час перебувало на парковці. Щоб "заробити" гроші, зловмисники нанесли на автівки білий хрест, щоб видати за військовий транспорт, і надіслали фото російським замовникам злочинів. Після їхнього погодження вони спалили автомобілі та фіксували свої злочинні дії на відео, як підтверджувальні матеріали про підпали.

За цими фактами поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна). Слідство готує матеріали для повідомлення двом фігурантам про підозру. Учасникам злочинної групи загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ще двох жителів Чернігівщини поліцейські затримали після підпалу релейної шафи та шафи зв'язку на залізниці. Загалом у такий спосіб вони намагалися знищити чотири релейні шафи.

За вчинення підпалів на залізниці куратори з рф обіцяли фігурантам заробіток. Слідчі Служби безпеки України повідомили учасникам групи про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування триває, поліцейські встановлюють причетність фігурантів до інших злочинів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: