НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Одесит продав автомобіль Nissan Primera без відома його власника

Одесит продав автомобіль Nissan Primera без відома його власника

Одессит продал автомобиль Nissan Primera без ведома его владельца
Читати grad.ua у  

До поліції звернувся 79-річний одесит. Він повідомив, що автомийник не повертає йому автомобіль. Поліцейські встановили, що літній городянин на одній із місцевих автомийок познайомився з молодим чоловіком, який проходив там стажування. Під час спілкування стажист помітив, що в автомобілі Nissan Primera потрібна заміна коробки перемикання передач і запропонував свої послуги з ремонту.

Пенсіонер погодився і через кілька днів віддав ключі та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу новому знайомому. Однак, замість виконання взятих на себе зобов'язань, молодий чоловік виклав в інтернет-мережі оголошення про продаж іномарки і незабаром продав її за 1650 доларів. Сумлінного покупця зловмисник запевнив, що автомобіль належить родичу і перереєстрацію можна буде здійснити в будь-який час. А дійсному власнику транспортного засобу через кілька днів повідомив, що ремонт триває і йому потрібні гроші для придбання запчастин. Довірливий чоловік віддав 300 доларів та 10 400 гривень.

Поліцейські встановили особу правопорушника та місцезнаходження проданого транспортного засобу. Автомобіль вартістю понад 184 тисячі гривень правоохоронці вилучили та повернуть власнику після проведення всіх необхідних слідчих дій.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному заволодінні транспортним засобом, вартість якого становить понад сто і не перевищує двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також за ч. ч. 1 та 2 ст. 190 цього самого кодексу - у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. 22-річному одеситу загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває, повідомили в поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: