НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одеській області за хабар затримали консультанта в суді

В Одеській області за хабар затримали консультанта в суді

В Одесской области за взятку задержали консультанта в суде
Читати grad.ua у  

Слідчі поліції встановили, що, перебуваючи на посаді консультанта в одному з районних судів Одеської області, жінка вирішила незаконно збагатитися, використовуючи своє службове становище, зв'язки та знайомства в суді.

Зловмисниця зажадала від малознайомого їй чоловіка неправомірну вигоду в розмірі однієї тисячі доларів за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Щодо громадянина в суді перебували матеріали адміністративного провадження про порушення ним правил дорожнього руху.

Отже, за таку винагороду жінка обіцяла вплинути на суддю, яка розглядала справу, щоб та ухвалила позитивне рішення у справі та закрила провадження.

Про факт вимагання чоловік повідомив правоохоронні органи, і було вжито заходів. Службовицю затримали під час передачі обумовленої суми грошей. Кошти як речові докази слідчі вилучили.

Правопорушниці повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди. Це правопорушення кваліфікують за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна. Також встановлено, що стосовно підозрюваної на розгляді в одному із судів Одеси перебувають матеріали провадження, де вона обвинувачується у вчиненні злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 190; ч. 4 ст. 27; ч. 4 ст. 27; ч. 2 ст. 190; ч. 4 ст. 27; ч. 4 ст. 27; ч. 4 ст. 27. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, службовця відсторонено від посади. Слідство триває, повідомили у прес-службі поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: