НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одесі неповнолітніх підозрюють у підпалі машин військових

В Одесі неповнолітніх підозрюють у підпалі машин військових

Читати grad.ua у  

Спецслужби рф з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші підпалювати автомобілі військовослужбовців ЗСУ. Юнаків, яких російські сецслужби втягнули у злочинну діяльність, затримано. За ці злочини загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися російські спецслужби. Вони залучали до підпільної підривної діяльності осіб віком від 13-ти років. Начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський, зазначив:

Працівники спецслужб РФ обіцяють неповнолітнім за підпали щедру грошову винагороду. В Одесі кримінальна поліція викрила двох молодиків, 13 і 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом із двома приятелями 16 та 18 років під час спроби підпалити ще одне авто.

Матеріали слідчі поліції передали слідчим СБУ, які на підставі зібраних доказів повідомили затриманому фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 113 (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Наймолодшого, 13-річного хлопця, передано на поруки батькам. Решті суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ще двох хлопців, 17 і 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрали запобіжний захід.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовано в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: