НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » 15 років ув'язнення отримав агент ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі

15 років ув'язнення отримав агент ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі

Читати grad.ua у  

Зловмисник коригував повітряні удари ворога територією південного регіону України. Насамперед, йдеться про ракетно-дронові атаки на громадянську інфраструктуру Одеської області, повідомляють у СБУ.

Для наведення ворожого вогню агент фіксував геолокацію потенційних цілей, а потім месенджером спрямовував їх до свого російського куратора.
Крім того, після обстрілів міста він обходив місця прильотів, щоб з'ясувати їхні наслідки та прозвітувати про це ФСБ.

Водночас зловмисник намагався виявити пункти базування зенітно-ракетних комплексів ППО, що обороняють Одесу. Співробітники СБУ затримали російського агента у березні 2023 року на спробі передачі розвідданих ворогові. Під час обшуку в будинку затриманого вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами його злочинної діяльності. На підставі зібраних доказів його визнано винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах військового стану);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд призначив зловмиснику 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: