НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі затримали російського шпигуна, який діяв під прикриттям благодійної організації

В Одесі затримали російського шпигуна, який діяв під прикриттям благодійної організації

В Одесі затримали російського шпигуна, який працював у благодійній організації
Читати grad.ua у  

Служба безпеки України затримала інформатора російського ГРУ. Зловмисник розвідував позиції Сил оборони на території регіону. Щоб менше привертати до себе увагу, він влаштувався водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації. Повідомили у пресслужбі СБУ.

Одесит об’їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ. Також ворога цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту.

В Одесі СБУ затримала інформатора РФ_1За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, який ще у 2014 році за вказівкою спецслужб РФ проводив активну діяльність у проросійських організаціях. Але тоді, після провалу кремлівського проєкту «російської весни» на Одещині, куратори перевели свого поплічника у «режим очікування».

Невдовзі після 24 лютого 2022 року на фігуранта дистанційно вийшов резидент агентурної мережі гру з території РФ та «активував» свого інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі.

Під час обшуку у зловмисника вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

В Одесі СБУ затримала інформатора РФНаразі затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Слідчі також становили, що резидент затриманого агента був ще і куратором диверсанта, якого СБУ затримала в минулому році. За матеріалами української спецслужби, у травні цього року він отримав довічне ув’язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: