НОВИНИ ГРАД » Новини » У Болградському районі зафіксовано випадок сказу домашньої кішки

У Болградському районі зафіксовано випадок сказу домашньої кішки

В Болградском районе зафиксирован случай бешенства домашней кошки
Читати grad.ua у  

На Одещині, на території Болградського району було зафіксовано випадок сказу домашньої кішки в селі Садове Теплицької ОТГ та оголошено як неблагополучне домогосподарство щодо сказу тварин.

Повідомляє Болградська районна державна адміністрація.

Сказ - це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Вірус викликає своєрідний енцефаліт зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. Якщо постраждалому або постраждалій своєчасно не надати кваліфіковану медичну допомогу, смерть неминуча.

Найпростіший захист – уникнення контакту з інфікованими тваринами. Не чіпайте їх і, за можливості, уникайте зон, де вони можуть мешкати, адже, наприклад, зграї диких собак можуть захищати свою територію і напасти першими.

Фахівці протиепізоотичної комісії зазначають:

Близько 40% жертв укусів імовірно скажених тварин - діти віком до 15 років. Роз’яснюйте дітям про необхідність уникнення контактів з дикими та безпритульними тваринами.

У комісії також нагадали, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно, відповідно до графіку, робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку, звернувшись до лікарень ветеринарної медицини.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: