НОВИНИ ГРАД » Новини » СМС від шахраїв отримують одесити

СМС від шахраїв отримують одесити

СМС от мошенников получают одесситы
Читати grad.ua у  

Фейкові СМС-повідомлення про надходження посилок отримують одесити від імені відомого українського поштового сервісу, повідомили в кіберполіції. У цих повідомленнях шахраї просять онлайн оновити дані одержувача, бо їх недостатньо для доставки.

Сповіщення містять посилання на підконтрольні шахраям ресурси. Мета зловмисників - збір платіжних даних користувачів з метою привласнення їхніх заощаджень. Аферисти переконують жертву перейти за посиланням на підконтрольний їм ресурс і ввести дані своєї банківської картки: ім'я власника, номер, код і термін дії. Надалі зловмисники купують різні товари онлайн, використовуючи для розрахунку незаконно отримані дані громадян.

Кіберполіція закликає громадян дотримуватися наступних порад, а саме:

  • не переходити за сумнівними гіперпосиланнями;
  • отримувати дані про надходження посилки тільки на офіційному сайті поштового сервісу або в додатку;
  • перевіряти сайт перед введенням конфіденційних даних.

Так само рекомендують правоохоронці, завести окрему інтернет-картку для онлайн-шопінгу, на яку переказуєте тільки ту суму, яка необхідна для розрахунку.

А також платити гроші після отримання товару і не повідомляти стороннім особам коди-підтвердження, які приходять в СMС-повідомленнях або безпосередньо в додатки.

У разі розголошення платіжної інформації шахраям необхідно терміново звернутися до банку для заблокування картки, радять у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: