НОВИНИ ГРАД » Новини » Як уберегтися від онлайн-шахраїв: важливі поради від кіберполіції

Як уберегтися від онлайн-шахраїв: важливі поради від кіберполіції

Як уберегтися від онлайн-шахраїв: важливі поради від кіберполіції
Читати grad.ua у  

Кіберзлочинці заражають комп'ютери шкідливими вірусами. Крадуть персональні дані та обманюють громадян під час розрахунків у мережі. Як повідомляють у кіберполіції, після початку війни онлайн-шахраї перевели свою злочинну діяльність у площину псевдо-волонтерства та маніпуляцій на темі допомоги військовим.

Ще один вид шахрайства у мережі – фішинг, так звана риболовля, лов на гачок, коли довірливі або недосвідчені користувачі переходять за небезпечними посиланнями. Які можуть приходити навіть від знайомих, якщо їхні акаунти були зламані.

Для того, щоб не стати жертвою онлайн-шахраїв, у жодному разі не передавайте нікому конфіденційні, персональні дані банківських карток – не втомлюються нагадувати правоохоронці.

Боротьба з онлайн-шахрайством – один із напрямків роботи кіберполіції. Інший напрямок, особливо актуальний у воєнний час, присвячений протидії ворожим ІПСО - різноманітним інформаційним гібридним загрозам та психологічним маніпуляціям. Для цього у тому числі створено проект під назвою «МРІЯ».

Якщо ви стали жертвою онлайн-злочинців, слід звернутися до поліції. Подати заяву про правопорушення можна очно чи онлайн, на електронну пошту офіційного сайту департаменту кіберполіції. Або ж скористатися чат-ботом у телеграм-каналі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: