НОВИНИ ГРАД » Новини » Гроші за лайки: кіберполіція попереджає про нові схеми інтернет-шахрайства

Гроші за лайки: кіберполіція попереджає про нові схеми інтернет-шахрайства

Деньги за лайки: киберполиция предупреждает о новых схемах интернет-мошенничества
Читати grad.ua у  

У кіберполіції наголошують, що зловмисники, щоб увійти в довіру жертви, дійсно можуть виплачувати від 100 до 500 гривень за виконані завдання.

Потім вони запрошують людину вступити в робочу групу для більш високих заробітків. Там жертва отримує нове завдання - купити товар або послугу на якомусь сайті. Іноді після цього адміністратор також повертає витрачені гроші, щоб ще більше увійти в довіру до жертви.

Під час наступного кроку шахраї пропонують зробити велику покупку і дають посилання на фішинговий сайт, який копіює один із популярних онлайн-магазинів. Коли людина вводить туди дані банківської картки, шахраї отримують до них доступ і списують з рахунку всі гроші.

Правоохоронці нагадують, що нікому не можна давати свої конфіденційні дані, особливо ті, що стосуються банківських рахунків. Також слід ігнорувати підозрілі сайти, не вестися на пропозиції легкого заробітку в інтернеті та не переказувати гроші на підозрілі рахунки. Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахраїв - терміново повідомте про це в банк, щоб там заблокували ваш рахунок, рекомендують у поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: