НОВИНИ ГРАД » Новини » Через блокування кордону в Україні на 30% подорожчав скраплений газ

Через блокування кордону в Україні на 30% подорожчав скраплений газ

Через блокування кордону в Україні на 30% подорожчав скраплений газ
Читати grad.ua у  

Через блокування кордону з Польщею зафіксовано зростання цін на скраплений газ на 30%. Про це на брифінгу заявив директор консалтингової групи «А95» Сергій Куюн.

За його словами, імпортери пального наразі шукають альтернативні маршрути та джерела постачання скрапленого газу, а також замінюють автомобільні перевезення на залізничні.

Директор консалтингової групи «А95» Сергій Куюн розповів:

Заблокований кордон з Польщею, а 30% імпорту скрапленого газу надходить саме через польську ділянку кордону. Це призвело до нестачі продукту на внутрішньому ринку. Через дефіцит ціни протягом останнього місяця зросли із 27 гривень до 35 гривень за літр. Тобто, майже на 30%.

За прогнозом експерта, зараз ціни на скраплений газ стабілізуються, а через кілька тижнів, після налагодження нових маршрутів, почнуть знижуватися. Крім того, очікується сезонне зниження споживання скрапленого газу.

Що стосується бензина і дизпалива, то там спостерігається зворотній процес, так як на ринку немає ознак дефіциту. Минулого тижня окремі мережі почали знижувати ціни. Цей процес, за словами Куюна, триватиме - цьому сприяє зменшення цін на нафту на світовому ринку.

Водночас експерт зазначив, що нині нафтовий ринок став непередбачуваним і складним для довгострокових прогнозів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: