НОВИНИ ГРАД » Новини » Акцизи на бензин та дизель, які скасували на початку війни, частково повертаються
Акцизи на бензин та дизель, які скасували на початку війни, частково повертаються
Читати grad.ua у  

В Україні ухвалили закон, який частково відновлює оподаткування на паливному ринку. Протягом семи місяців воєнного стану трейдери були практично звільнені від акцизів, – нагадує директор консалтингової групи А95 Сергій Куюн.

Тепер акцизи повернули, але лише частково. Момент для цього зараз найкращий, – вважає експерт. Ціна на нафту в березні була близько 140 доларів за барель, сьогодні вона 90.

Новим законом від акцизу звільняються лише нафтопродукти, які йдуть на потреби оборони. Інші постачальники мають платити до держбюджету 100 євро за 1000 літрів бензину або дизеля, і 52 євро – за 1000 літрів зрідженого газу. Водночас ціни на АЗС для населення залишаться незмінними, – упевнений Сергій Куюн.

За словами експерта, новий закон на кишенях українських водіїв не позначиться. Єдиний ризик – натрапити на шахраїв, яких із поверненням податків може побільшати і, як наслідок, на неякісний бензин.

Експерт радить автомобілістам не гнатися за низькими цінами, та купувати паливо у перевірених компаній.

Загалом ситуація на паливному ринку – стабільна із позитивною динамікою, – каже Сергій Куюн. Нафта у світі дешевшає, і постачання пального в Україну через західний кордон уже налагоджено. Тож повторення травневого дефіциту в країні не очікують.


Схожі новини

Коментарі