НОВИНИ ГРАД » Новини » Ситуація із бензином в Одесі залишається складною: прогнози експерта

Ситуація із бензином в Одесі залишається складною: прогнози експерта

Ситуація із бензином в Одесі залишається складною: прогнози експерта
Читати grad.ua у  

Після скасування держрегулювання цін на пальне ситуація на українському ринку залишається складною. Але, як кажуть експерти, ніхто й не очікував, що проблема вирішиться швидко. При цьому з одними видами пального справи краще, ніж з іншими. Зокрема, дефіцит дизельного палива вже майже минув, каже директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн:

Мы очень близки к тому чтобы выйти на минимальный уровень необходимых потребностей. Мы видим, что активно участвуют предприятия, бизнес, аграрии, промышленость, транспортные предприятия, котрые действительно сейчас являются приоритетными в снабжении.

Набагато складніша ситуація з постачанням бензину – зазначає експерт.

Мы все импортируем с Европы. Рынок европы всегда был ориентирован на импорт дизельного топлива. Это и порты и жд и все технологические линии трубопроводы. Они все заточены под импорт дизтоплива как наиболее дефицитной европейской позиции. Соответственно привезти бензин достаточно сложно. 

До того ж у Європі зараз фіксують сезонне зростання споживання палива – пояснює Сергій Куюн. Вільного ресурсу стає все менше, але українські трейдери все одно його знаходять і привозять до України. Експерт також дає пояснення невичерпним чергам на заправках.

Есть фактор ажиотажа. Когда люди берут топливо про запас, на всякий случай. Поэтому хотя цена возросла есть очереди и нехватка топлива.

Одесити підтверджують: намагаються заправити бак за будь-якої можливості. Але не завжди це виходить. Та й нові ціни, виставлені трейдерами після скасування держрегулювання, як кажуть, «кусаються».

За прогнозами експерта, протягом тижня ситуація стабілізується: українці зможуть зробити необхідні запаси палива, і ажіотаж на заправках поступово зникне.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: