НОВИНИ ГРАД » Новини » Пальне в Україні ще подорожчає

Пальне в Україні ще подорожчає

Пальне в Україні ще подорожчає
Читати grad.ua у  

Ціни на АЗС в Україні на автомобільне паливо збільшаться ще мінімум на 2-3 гривні вже наступні два тижні. Про це заявив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

Однією із причин він назвав те, що світові ціни на енергоносії залишаються високими. А запасів пального за старими розцінками із червня вже майже немає.

На його думку, ціна на бензин сягне 57-58 гривень за літр. Дизпаливо десь 55-56 і найімовірніше це відбудеться ще до кінця серпня.

При цьому експерт все ж таки сумнівається, що ціна на паливо досягне 60 гривень за літр, але вона впритул може наблизитися до цієї позначки.

Автогаз додає в ціні повільніше, тому що, за словами Куюна, на нього не було підвищено акцизного збору, на відміну від бензину та ДП. Але він також дорожчає в Україні, тому що імпортний і за кордоном його вартість теж зростає, зазначає експерт.

Нагадаємо, що з 1 липня 2023 року в Україні повернули податок на додану вартість палива обсягом 20%. Крім цього, почали діяти довоєнні ставки акцизів, зокрема на бензин – 213,5 євро/1000 літрів, на ДП – 139,5 євро/1000 літрів, на автогаз – 52 євро/1000 літрів.

Вартість пального почала поступово зростати з першого місяця літа.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: