НОВИНИ ГРАД » Новини » Рекордні ціни на пальне в Україні: чому це сталося та що чекати в майбутньому 

Рекордні ціни на пальне в Україні: чому це сталося та що чекати в майбутньому 

Читати grad.ua у  

Основний «драйвер» зростання цін на нафтопродукти в Україні пов’язаний із поновленням податків на пальне до рівня 2021 року з 1 липня поточного року. Суттєво здорожчало всі види бензину, дизельного палива та автомобільний газ. Однак із середини літа також спостерігається здорощення нафти і на світовому ринку, повідомляє експерт галузі нафтопродуктів Сергій Куюн.

За даними моніторингу в Україні ціни на бензин і дизельне паливо в мережах АЗС за місяць зросли майже на 2,5 гривні. Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Дешевого ресурсу, який був до підвищення податків, більше не залишилося, зберігання пального в країні немає, всі працюють «з колес». Таким чином, усі коливання на нафтовому ринку і ринку дизпалива в Європі так чи інакше відбиваються на українському ринку. Однак фахівці бачать деякі ознаки, які дають надію, що вартість горючого залишиться у межах 60 гривень за літр.

Українці цієї зими без сумніву будуть із пальним, стверджують фахівці галузі нафтопродуктів. Проте актуальним, болючим питанням залишається для споживачів його вартість.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: