НОВИНИ ГРАД » Новини » Фіктивний шлюб із жінкою інвалідом: заблоковано черговий канал переправлення ухильників

Фіктивний шлюб із жінкою інвалідом: заблоковано черговий канал переправлення ухильників

Фіктивний шлюб із жінкою інвалідом: заблоковано черговий канал переправлення ухильників
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що за незаконною схемою переправлення через кордон чоловіків призовного віку стоїть 36-річний житель Березівського району. Він підшукував чоловіків, які хочуть уникнути мобілізації та виїхати за кордон, але обмежені в такому праві, і пропонував їм укласти фіктивний шлюб із жінками з інвалідністю.

«Шлюбний агент» за 24 тисячі доларів США обіцяв двом ухильникам підшукати підходящих наречених, а після "розпису" з ними оформити необхідні документи по догляду за хворими дружинами для безперешкодного виїзду з ними з України.

Зловмисник був затриманий після одруження однієї з пар. Фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 187880 гривень. Слідство триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до цього злочину.

Заблокували схему з незаконного переправлення призовників через державний кордон України слідчі Одеського районного управління поліції № 1 та оперативники Департаменту військової контррозвідки СБУ спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: