НОВИНИ ГРАД » Новини » НАБУ оголосило в розшук екс-мера Одеси Олексія Костусєва

НАБУ оголосило в розшук екс-мера Одеси Олексія Костусєва

НАБУ оголосило в розшук екс-мера Одеси Олексія Костусєва
Читати grad.ua у  

Колишнього мера Костусєва Національне антикорупційне бюро України розшукує за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, екс-міського голову Одеси Олексія Костусєва підозрюють у причетності до заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом і Алексом Боруховичем (Олександр Грановський) заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом і Алексом Боруховичем (Олександр Грановський) майновим комплексом КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» і 2,5 млрд грн його доходу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також Олексію Костусєву і його екс-заступнику.

За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмени, розробили й реалізували злочинну схему, внаслідок якої майновий комплекс стратегічного об'єкту - міжнародного аеропорту перейшов із власності територіальної громади у спільну власність міста і так званих приватних інвесторів.

У результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над зазначеним об'єктом і не отримувало від його діяльності жодного прибутку. А особи, які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності.

У результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн і доходами від його діяльності в сумі понад 2,5 млрд грн.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: