НОВИНИ ГРАД » Новини » Справа одеського аеропорту: під підозрою Костусєв, Кауфман та Грановський

Справа одеського аеропорту: під підозрою Костусєв, Кауфман та Грановський

Справа одеського аеропорту: під підозрою Костусєв, Кауфман та Грановський
Читати grad.ua у  

Слідством встановлено, що у 2011 році два відомі одеські бізнесмени організували схему заволодіння майном КП «Міжнародний аеропорт Одеса».

Для цього зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою, з розподілом часток 75% та 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 млн. грн. Отримання згоди депутатів ОМР на створення товариства забезпечив тодішній міський голова, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, чиновник здійснив службову фальсифікацію, яка надавала підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ОМР товариство в обхід конкурсу.

Отримане у спільне користування майно аеропорту не підлягало приватизації, оскільки мало загальнодержавне значення, забезпечувало виконання функцій прикордонного та митного контролю.

Крім того, за договором «інвестори» зобов'язувалися внести статутний капітал у розмірі 355 млн грн, побудувати новий термінал та злітно-посадкову смугу. Однак більшість внесених коштів через дії учасників схеми стала предметом застави і була заблокована банком, тобто не підлягала використанню. Новий термінал було збудовано за кредит, взятий під заставу майнового комплексу аеропорту, а злітно-посадкову смугу не починали будувати взагалі.

Внаслідок реалізації схеми її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

Про підозру повідомили:

  • двом одеським бізнесменам-співорганізаторам схеми – ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України;
  • колишньому меру Одеси – ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України;
  • колишньому в.о. заступника міського голови Одеси – ч. 5 ст. 191 КК України;
  • директору ТОВ – ч. 5 ст. 191 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заход

схема 



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: