НОВИНИ ГРАД » Новини » Справа одеського аеропорту: ВАКС призначив 120 млн грн застави бізнесмену Грановському

Справа одеського аеропорту: ВАКС призначив 120 млн грн застави бізнесмену Грановському

Справа одеського аеропорту: ВАКС призначив 120 млн грн застави бізнесмену Грановському
Читати grad.ua у  

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави в 120,78 млн грн до одеського бізнесмена Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський). Як повідомляє Центр протидії корупції, йдеться про справу незаконного заволодіння майновим комплексом КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» і 2,5 млрд грн його доходу.

Якщо заставу буде внесено, то Борухович буде зобов'язаний дотримуватися низки приписів: а саме носити електронний браслет, здати паспорти, не відлучатися з Одеси без дозволу, прибувати за першою вимогою до детективів, прокурора, суду, також підозрюваний повинен утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками і повідомляти про зміну свого місця проживання і роботи.

Згідно з повідомленням, раніше ВАКС відправив під варту іншого підозрюваного у цій справі - Бориса Кауфмана - із заставою у 268,4 млн грн.
Підозри у справі отримали п'ятеро осіб, серед яких і ексмер Одеси Олексій Костусєв, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю, і одеські бізнесмени Кауфман, і Грановський.

Слідчі САП стверджують, що внаслідок дій учасників схеми місто повністю втратило контроль над аеропортом і не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість підозрювані особи роками привласнювали дохід від його роботи, а для запобігання поверненню аеропорту у власність міста все його майно заклали в банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

За версією слідства, внаслідок схеми місцевому бюджету завдано збитків на понад 2,5 млрд грн, частина з яких, а саме 118 млн грн, це вартість аеропорту, а решта - незаконно привласнений прибуток.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: