НОВИНИ ГРАД » Новини » Рух тимчасовим зерновим коридором у Чорному морі може продовжитись - ЗМІ

Рух тимчасовим зерновим коридором у Чорному морі може продовжитись - ЗМІ

Рух тимчасовим зерновим коридором у Чорному морі може продовжитись - ЗМІ
Читати grad.ua у  

Україна розглядає можливість подальшого використання тимчасового транспортного коридору для перевезень зерна після того, як минулого тижня цивільне судно Joseph Schulte під прапором Гонконгу вперше скористалося ним. Про це пише Reuters.

Нагадаємо, 10 серпня оголосила про «гуманітарний коридор» у Чорному морі для звільнення вантажних суден, які опинилися в пастці в портах після припинення основної угоди щодо експорту зерна.

За словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука поки що пройшло лише одне комерційне судно, воно показало готовність рухатися альтернативними шляхами. Далі має бути рух ще потенційно 7—8 суден. Тож потенційно ці альтернативні маршрути можуть стати коридором для руху суден, які прямують із вантажами зерна та олійних культур.

Зазначимо, що наразі не відомо чи буде Москва поважати тимчасовий коридор, тож судноплавні та страхові джерела висловлюють занепокоєння щодо безпеки.

Заступник міністра економіки України Олександр Грибань повідомив Financial Times, що Київ разом із світовими страховиками працює над схемою покриття зернових суден, що прямують до портів Чорного моря та назад. За словами Марчука, Україна вже виділила 20 мільярдів гривень ($547 мільйонів) на страхування кораблів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: