НОВИНИ ГРАД » Новини » В українських чорноморських портах розпочалися гідрографічні роботи

В українських чорноморських портах розпочалися гідрографічні роботи

В українських чорноморських портах розпочалися гідрографічні роботи
Читати grad.ua у  

Після підписання угоди щодо експорту українського зерна, в морських портах Одеса, Чорноморськ та Південний відновилася робота.

Нещодавно стало відомо, що порти розблокують лише частково і не слід очікувати на повне розмінування акваторії Чорного моря. Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування – повідомляють ВМС ЗС України на фейсбук-сторінці.

Аби все це стало можливим зараз в українських портах проводиться сумісна робота щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства. В тісному тандемі працюють фахівці Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України та філії державної установи «Одеський район Держгідрографії».

Начальник філії державної установи «Одеський район Держгідрографії» Ігор Тимчук розповів:

Перш за все − це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно.

За його словами, фахівці-гідрографи спільно з військовими проводять ретельний пошук підводних об'єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства та уникнути світової продовольчої кризи. Також, тривають гідрографічні промірні роботи: визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: