НОВИНИ ГРАД » Новини » Спеціальна комісія ОВА фіксує наслідки ракетного обстрілу Одеси

Спеціальна комісія ОВА фіксує наслідки ракетного обстрілу Одеси

Спеціальна комісія ОВА фіксує наслідки ракетного обстрілу Одеси
Читати grad.ua у  

Відновити об'єкти культурної спадщини, пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів в Одесі – одне з головних завдань, що стоїть перед одеситами. Для вивчення ситуації на місцях та оцінки матеріальних збитків від департаменту культури Одеської ОВА була створена комісія, до якої увійшли різноманітні фахівці та науковці, представники міських служб, наукової сфери, архітектури та містобудування.

Після огляду та фіксації стану об'єктів культурної спадщини фахівці готують план, як зруйнованим будинкам пережити цю зиму. За словами Олени Воробйової, начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини департаменту культури Одеської ОВА, наразі обговорюються питання щодо проведення протиаварійних робіт, про невідкладність консервації низки об'єктів.

За словами чиновниці, матеріальну та організаційну допомогу планують надавати й міжнародні організації.

В Одесу прибули представники міжнародної організації ЮНЕСКО, і КОМОЗ з метою проведення оцінки шкоди, яку завдали окупанти культурним і релігійним об’єктам. Протягом 4х днів делегація фіксувала та документувала наслідки російських терористів в історичному центрі.

Представники міжнародних інституцій, зокрема ЮНЕСКО, ще ретельно вивчатимуть наслідки російських обстрілів, фіксуючи втрати за допомогою сучасних технологій, у тому числі 3-Д зображень і за міжнародними стандартами. Тільки після всебічного дослідження стану пошкоджених об'єктів комісія зможе надати рекомендації щодо відновлювальних заходів та фінансування таких робіт.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: