НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесу найближчими днями відвідає місія ЮНЕСКО

Одесу найближчими днями відвідає місія ЮНЕСКО

Одесу найближчими днями відвідає місія ЮНЕСКО
Читати grad.ua у  

Найближчими днями в Одесу прибуде місія Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО). Там рішуче засудили ракетну атаку, яку російська сторона спрямувала на історичний центр Одеси. У зв'язку з цим, вирішили відправити місію до Одеси для проведення попередньої оцінки збитків. Про це повідомляється на сайті організації.

У повідомлені акцентується, що окупанти завдали ударів по культурних об'єктах в історичному центрі міста, який перебуває під захистом ЮНЕСКО як об'єкт Всесвітньої спадщини. В організації зазначили, що нічний удар по Одесі відбувся лише за кілька днів після інших, які також пошкодили об'єкти культурної спадщини у Львові та Одесі. У ЮНЕСКО підкреслили, що умисне завдання ударів по культурних об'єктах та їхнє знищення й пошкодження можна прирівняти до воєнного злочину. Організація продовжить співпрацювати з керівниками об'єктів всесвітньої спадщини, місцевою та національною владою для визначення нагальних потреб у допомозі.

Нагадаємо, росіяни декілька разів масовано атакували Одесу і область. Сили ППО збили дев’ять ракет із 19, які запустив ворог. В першу чергу удари наносились по портовій інфраструктурі і аграрним підприємствам. Також атаки зазнав історичний центр Одеси. Зруйновано багато будинків, в тому числі і Спасо-Преображенський кафедральний собор, заснований у 1794 році.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: