НОВИНИ ГРАД » Новини » ЮНЕСКО підтримує включення Одеси до списку Світової спадщини

ЮНЕСКО підтримує включення Одеси до списку Світової спадщини

ЮНЕСКО підтримує включення Одеси до списку Світової спадщини
Читати grad.ua у  

Після зустрічі міністра культури України Олександра Ткаченка з генеральним директором ЮНЕСКО Одре Азуле у штаб-квартирі агентства в Парижі, ЮНЕСКО повідомило, що зробить усе можливе для якнайшвидшого включення культурних об'єктів України до списку Світової спадщини.

В організації зазначили, що Одеса знаходиться за кілька десятків кілометрів від лінії фронту, і місто вже зазнавало артилерійських обстрілів. У липні було зруйновано частину великого скляного даху та вікон Одеського музею образотворчих мистецтв, відкритого у 1899 році.

Також стало відомо, що ЮНЕСКО планує фінансувати ремонт цього музею, Одеського музею сучасного мистецтва, а також найняти додатковий персонал для захисту колекцій. Агентство також допоможе в оцифруванні творів мистецтва та надасть захисне обладнання.

В Одеській міській раді наголосили, що Одеса пройшла складний шлях у питанні включення історичного центру до списку ЮНЕСКО: це і підготовка номінаційного досьє, і співпраця з міжнародними експертами, безліч зустрічей та переговорів. Крім того, в Одесі неодноразово проводилися Міжнародні конференції із внесення історичного центру міста до списку ЮНЕСКО.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: