НОВИНИ ГРАД » Новини » «Дроні для ЗСУ» – благодійний проект підтримали одесити

«Дроні для ЗСУ» – благодійний проект підтримали одесити

«Дроні для ЗСУ» – благодійний проект підтримали одесити
Читати grad.ua у  

Волонтери Одеси активно включилися до благодійного проекту «Дроні для ЗСУ», який є продовженням попередньої акції «Чашка кави для ЗСУ», коли збирали на автомобілі для військових. Тоді ініціаторам проекту вдалося відправити на фронт 22 машини. Тепер відвідувачі кав'ярень, які є партнерами проекту, за власним бажанням можуть донатити та перераховувати гроші за чашку кави на дрони-камікадзе. На Одещині до проекту вже приєдналися близько 300 кав'ярень.

Інаціатори проекту «Дрон для ЗСУ» зазначають, що всі зібрані кошти йдуть на комплектуючі для квадрокоптерів українського виробництва.
Ще одна особливість, у тому, що можна донатити на іменний дрон.

Організатори збору коштів запропонували кафе та ресторанам два формати участі у благодійній акції. Кожен із закладів може вибрати для себе найзручніше. Наприклад, щодня кав'ярня продаватиме першу, або кожну 20-ту, 30-ту - на свій вибір, чашку кави на користь військових.

Другий варіант: заклад організує збір коштів та оплачує іменний дрон. Автори проекту кажуть, що практично кожна кав'ярня протягом одного тижня легко збирає кошти на один дрон.

Усі гроші спрямовуються на розрахунковий рахунок громадської організації «Єдиний центр розвитку України». Відвідувачі кафе сканують QR-код та розраховуються за чашку кави не в касу закладу, а донатом безпосередньо на закупівлю комплектуючих для виробництва дронів. На сьогоднішній день у проекті беруть участь кав'ярні та ресторани з більш ніж 20 українських міст, у тому числі Бучі, Вінниці, Ірпеня, Києва, Львова, Ужгорода, Чернівців та, звичайно, Одеси.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: