НОВИНИ ГРАД » Новини » Чорноморська риба може бути небезпечною для здоров'я

Чорноморська риба може бути небезпечною для здоров'я

Чорноморська риба може бути небезпечною для здоров'я
Читати grad.ua у  

Щодня в Одеському регіоні фіксується все більше екологічних наслідків, пов'язаних з підривом греблі Каховської ГЕС. У акваторії Чорного моря котрий день плавають великі маси різноманітного сміття, включаючи вибухонебезпечні предмети. Порушено природний баланс морських мешканців, крім того, сталося опріснення води. Щоб уникнути можливих негативних наслідків, екологи одразу ж перекрили шлюзи до Куяльницького та Тилігульського лиманів.

Павло Буланович директор департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної військової державної адміністрації:

Сьогодні ми фіксуємо стабілізацію по оприсненню, вже не має таких залпових скидів, які були на той час, три – чотири дні тому, сьогодні є перевищення по завислих речовин це пов'язано зі змиті милом, мусором, сьогодні є перевищення по залізу.

Фахівці продовжують моніторити якість води. У трьох точках – Нова Дофінівка, на пляжі Ланжерон та на 16 станції Великого фонтану проводиться постійний аналіз відбору морської води. Щодня ці результати надаються всім відповідним службам.

Стан морської води в акваторії Чорного моря змінив низку показників, тому риба, яка у ньому водиться, також може бути небезпечною, кажуть фахівці.

Екологічні наслідки забруднення Чорного моря становлять небезпеку здоров'ю населення. Йдеться про заборону вживання деяких видів продуктів. Тому громадянам слід бути уважними та стежити за тим, де та як їх купувати.

Фахівці попереджають, купувати морепродукти на стихійних ринках чи неперевірених торгових точках ризиковано. Наразі краще утриматися від вживання локальних дарів моря, стверджують фахівці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: