НОВИНИ ГРАД » Новини » Збудника холери не виявлено: моніторинг води в Одеській області

Збудника холери не виявлено: моніторинг води в Одеській області

Збудника холери не виявлено: моніторинг води в Одеській області
Читати grad.ua у  

Після підриву та руйнування 6 червня 2023 р. дамби та машинних відділень Каховської ГЕС здійснюється постійний контроль за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками питної та морської води.

Так, на 12 червня, за інформацією ГУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України», у відібраних 10 червня з точок в Одесі проб морської води збудника холери та холероподібних вібріонів не виявлено. Однак у яхт-клубі Чорноморська виявили ротавірус, астровірус та сальмонеллу, а в Сичавці та Крижанівці – ротавірус.

В Одеській області у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксовано перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижча за норму у 2,7 раза; у відібраних на 16-й станції В. Фонтану пробах зафіксовано перевищення зважених речовин у 1,8 раза, заліза – у 5,2 раза, солоність нижча за норму у 2,9 раза, повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

За інформацією "Інфоксводоканал", питна вода відповідає нормам для споживання людиною.

Міська влада нагадує, що продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

Таким чином, до ухвалення окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема у межах пляжних зон – заборонено та небезпечно.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: