НОВИНИ ГРАД » Новини » Генасамблея ООН: увага прикута до ситуації в Україні
Генасамблея ООН: увага прикута до ситуації в Україні
Читати grad.ua у  

У Нью-Йорку розпочалася 77-та сесія Генеральної асамблеї Організації об'єднаних націй. Особлива увага світової громадськості прикута до ситуації в Україні. Йдеться про глобальні наслідки, які вже спричинила війна і які ще спричинить у майбутньому. Зокрема, на відкритті генсек ООН Антоніу ГутЕрреш говорив про проблеми глобального голоду та всесвітньої продовольчої кризи. Боротьбі з якою активно сприяє Україна, незважаючи на воєнні дії.

Нагадаємо, раніше під час візиту до Одеси міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із колегами з Ірландії та Литви розробили план для запобігання зриву росією зернової домовленості.

Ще одне питання, яке хвилює дипломатів з усього світу – ядерний тероризм. Про це на засіданні генасамблеї ООН говорив і президент України Володимир Зеленський, звернувшись до присутніх по відеозв'язку.

Про серйозність ядерної загрози, особливо через постійні обстріли атомних електростанцій, під час візиту до Одеси говорив глава МВС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Також українська делегація планувала заручитися підтримкою іноземних політиків для створення міжнародного трибуналу, щоб «злочин агресії» не залишився безкарним.

Представники України, перебуваючи у Нью-Йорку на засіданні генасамблеї ООН, зустрілися і з керівницею Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою. Сторони домовилися про нову спеціальну програму з Україною, робота над якою розпочнеться вже у жовтні. Наступні кроки двосторонньої співпраці вже окреслено – відзначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Кристаліна Георгієва запевнила, що МВФ залишається непорушним партнером України.


Схожі новини

Коментарі