НОВИНИ ГРАД » Новини » Експорт зерна: Одесу відвідали президент Зеленський та посли G7

Експорт зерна: Одесу відвідали президент Зеленський та посли G7

Експорт зерна: Одесу відвідали президент Зеленський та посли G7
Читати grad.ua у  

29-го липня в Одесі без особливого ажіотажу побували президент України Володимир Зеленський та посли країн Великої сімки. Гостей цікавила підготовка до запланованого експорту зерна морським шляхом через зелений коридор. В Одеському порту дипломати на власні очі переконалися у його готовності виконувати майбутню місію. Але головне, на чому наполягають та на що сподіваються у керівництві як України, так і країн G7, – це безпека подальшого експорту.

Володимир Зеленський, президент України: 

Віримо, що все це розпочнеться, і після того, як це розпочнеться – всі витримають свої обов’язки, свої гарантії, і в безпековому стані будуть, як кораблі так і люди. Люди, які дуже важливі, які ризикують своїм життям на сьогодні, тому що ми не знаємо, як цей процес піде, тому що ми знаємо з ким ми маємо справу.

За заявами керівництва країни, до вивезення зерна вже усе готове. Перший корабель вирушить у дорогу буквально найближчими днями.

Перший корабель завантажується з часів початку війни. Це турецьке судно, я стою на фоні цього судна. Що стосується декількох кораблів, які були завантажені і не змогли експортувати зерно з початку війни – з них почнеться експорт. Як тільки турецька сторона і ООН дадуть сигнал, що вони вважають, що ми готові приймати вантажі – а ми вже готові експортувати – все розпочнеться. Я думаю це розпочнеться сьогодні-завтра, повинно розпочатись.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: