НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесу відвідали міністри закордонних справ трьох країн

Одесу відвідали міністри закордонних справ трьох країн

Одесу відвідали міністри закордонних справ трьох країн
Читати grad.ua у  

Міністри закордонних справ Ірландії, Литви та України Саймон Ковні, Ґабріелюс Ландсберґіс та Дмитро Кулеба зустрілися вчора в Одесі: обговорювали роботу зернової ініціативи – повідомляють на офіційному порталі міста.

Гості відвідали Одеський морський торговельний порт, де оглянули судно, яке ходить під прапором Панами і на яке нині завантажують 47 тисяч тонн зернових для відправки до Бангладешу. За їх словами, Одеський порт грає важливу роль у питанні експорту продовольчих товарів, і необхідно зробити все аби він запрацював на повну міць.

Міністр закордонних справ Ірландії зазначив, що актуалізація інформації про Чорноморську зернову ініціативу вкрай важлива саме тому, що наступного тижня у Нью-Йорку відбудеться засідання Генеральної асамблеї ООН, де ці питання будуть детально обговорюватися. Також він підкреслив, що в рамках візиту були розглянуті питання допомоги, у тому числі - у політичній площині.

Зараз Україна та українці захищають цінності, які об’єднують ЄС. Ми будемо допомагати вашій країні поки ви не переможете, а потім - відбудовувати те, що було знищено внаслідок російської агресії.

А міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс розповів, що литовці слідкують за ситуацією в України і дуже натхнені перемогами української армії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: