НОВИНИ ГРАД » Новини » У Теплодарі зареєстровано понад 300 переселенців

У Теплодарі зареєстровано понад 300 переселенців

У Теплодарі зареєстровано понад 300 переселенців
Читати grad.ua у  

Сотні тисяч українців залишилися без даху над головою через дії російських загарбників. Однак одесити не кинули співгромадян у біді, і надали житло та інші можливості для налагодження життя людям, які втекли з регіонів, де ведуться повномасштабні бойові дії. Невелике місто Теплодар на Одещині прихистило понад 300 переселенців з різних куточків України.

Місцеві жителі не лише надали переселенцям дах над головою, а морально підтримали їх. За час війни деякі навіть здружилися і тепер ходять один до одного в гості.

Абсолютно всі люди, які приїхали з регіонів, де йдуть повномасштабні бойові дії, у Теплодарі вчасно набули статусу внутрішньо переміщених осіб.

Від місцевої влади зареєстровані переселенці одержують соціальну допомогу – розповідає начальник управління соцполітики Теплодарської міськради Тетяна Полюк.

Щоб набути статусу ВПО, необхідно підтвердити, що переселенець приїхав з регіону, де йдуть активні бойові дії. Зробити це можливо навіть якщо людина не була там офіційно прописана – розповідає Тетяна Полюк.

На сьогоднішній день головне завдання місцевого керівництва – забезпечити комфортні умови переселенцям у зимовий період. Вже зараз люди починають приносити теплі ковдри та речі, закуповують вугілля та дрова. Також продовжує підготовку до зими і теплодарська ТЕЦ.

Директор ТЕЦ Олександр Михайлов розповідає, що у технічному плані всі мережі до роботи готові, опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Але є проблема фінансового характеру, треба розраховуватися за природне.

Умови щодо закупівлі природного газу цього року є жорсткішими – зазначає Олександр Михайлов і каже, що комунальники дуже розраховують на своєчасну оплату за тепло та інші комунальні послуги. Тарифи ж, згідно з рішенням уряду, цього року для населення всієї України залишаються незмінними.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: