НОВИНИ ГРАД » Новини » Тимчасове житло для переселенців в Одесі
В Одесі переселенцям надають тимчасове житло
Читати grad.ua у  

Перше і основне, чого потребують переселенці з гарячих точок, що прибувають до Одеси, – розміщення, хоча б тимчасове. Адже далеко не всі мають можливість орендувати або купувати нове житло. Переселенців приймають центри соціального захисту, багато хто знаходить притулок через проект "Прихисток". До ініціативи також приєднуються підприємці зі сфери готельного бізнесу – багато хто з них у війну безкоштовно надає переселенцям тимчасове житло. В одному з таких одеських хостелів, де сьогодні розміщуються ВПО, побувала знімальна група ТРК «ГРАД».

«Прихисти своїх». З початку війни в Україні тисячі людей змушені залишати свої будинки та вирушати у невідомість. На новому місці питання першорядної ваги, яке необхідно вирішити, – це питання житла. Сьогодні у багатьох одеських закладах готельної сфери переселенцям готові безплатно надати тимчасовий притулок. Наприклад, у хостелі Dream hostel, зараз проживають 76 осіб з регіонів, де ведуться повномасштабні бойові дії.

З початку війни, розповідає адміністратор Dream hostel, хостел вдавалося забезпечувати самотужки. Значну допомогу надавали волонтери. Однак хотілося б заручитися також підтримкою місцевої влади.

Турбота про ближніх не скасовує правил санітарної безпеки. Літо – пора року, коли особливо активізуються різні інфекції. Щоб уникнути захворювання, необхідно зберігати приміщення в чистоті. Особливо в зоні ризику знаходяться заклади з великою кількістю людей. Тож фахівці Головного управління держпродспоживслужби у штатному порядку провели моніторинг санітарного стану хостелу.

У хостелі кажуть – за санітарним станом стежать украй ретельно, щоб максимально убезпечити мешканців. Під час моніторингу санітарного стану порушень не виявлено.


Схожі новини

Коментарі