НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські митники припинили вивіз із країни старовинної зброї

Одеські митники припинили вивіз із країни старовинної зброї

Одеські митники припинили вивіз із країни старовинної зброї
Читати grad.ua у  

Декор оцінною вартістю 20 доларів – чи колекція старовинної зброї? Одеські митники розкрили та зупинили спробу незаконно вивезти з України низку археологічних знахідок.

Вартість двох кинджалів, трьох сокир та козацького списа відправник у поштовій квитанції оцінив у 20 доларів. Громадянина видало те, що п'ять посилок він відправив на різні адреси – розповідає Михайло Мірошниченко, виконуючий обов'язки начальника Одеської митниці.

Попередня експертиза підтвердила, що всі предмети є археологічними знахідками. І деякі з них мають певну історичну та культурну цінність для України.

Один із виявлених предметів може становити цінність для істориків усього світу. Є всі ознаки, що його вік – близько 3,5 тисяч років.

Поштові пересилки – один із головних шляхів переміщення через державний кордон всілякої контрабанди. Зброя та наркотики – найпоширеніші варіанти забороненого вмісту. Але бувають і быльш цікаві випадки. При цьому від митників потрібна максимальна зібраність. Адже найменший прояв недбалості може обернутися неприємними наслідками.

Що стосується поштових відправлень - вміст підозрілих посилок може бути різним. Від культурних цінностей до протухлої африканської риби.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: