НОВИНИ ГРАД » Новини » Незвичайну контрабанду вилучили одеські митники

Незвичайну контрабанду вилучили одеські митники

Незвичайну контрабанду вилучили одеські митники
Читати grad.ua у  

Після 24 лютого західний рубіж України став єдиним способом потрапити до країни або виїхати з неї. Число людей, які перетинають державний кордон, у свою чергу значно зросло – тож роботи в одеських митників побільшало.

Не працюють сьогодні три пости – Подільськ, Кучурган та Аеропорт, зазначає Дмитро Кептене, заступник начальника відділу провадження Одеської митниці. Натомість на інших робота кипить. Сьогодні одеською митницею відкрито майже тисячу проваджень на суму 700 млн грн. Деякі із справ було розпочато ще до війни.

Досить часто ті, хто виїжджають за кордон, беруть із собою великі суми грошей. Одеські митники нагадують – щоби вивезти їх без проблем, із собою потрібно мати певні документи.

Проте нерідко, каже Дмитро Кептене, люди намагаються приховати гроші – сховати їх у машині чи в особистих речах. Іноді виявляючи при цьому рідкісну винахідливість. Одного разу близько 170 тисяч доларів митники виявили у пакеті з-під кави.

Раніше, зазначають митники, згідно з правилами – великі незадекларовані суми грошей вилучали до рішення суду. З 16 червня набули чинності зміни до закону, згідно з якими на порушників лише накладається штраф – 20% від суми, що перевищує дозволену.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: