НОВИНИ ГРАД » Новини » За час дії «нульового розмитнення» в Україну ввезли понад 230 тисяч машин
За час дії «нульового розмитнення» в Україну ввезли понад 230 тисяч машин
Читати grad.ua у  

Протягом трьох місяців – з 1-го квітня – українці могли безкоштовно розмитнювати автомобілі. За три місяці дії «нульового розмитнення» до країни завезли майже 237 тисяч машин. Пільги привабили багатьох: у пунктах пропуску тоді вишиковувалися величезні черги, згадують одеські митники. Кажуть, що це було значним додатковим навантаженням у і без того неспокійний воєнний час.

Пільги скасували місяць тому, 1-го липня. Тепер розмитнення автомобілів на іноземних номерах – так званих євроблях – знову стало обов'язковим для всіх. Порушників затримують як на кордоні, так і в межах країни.

Так митники виїжджають на блокпости, звідки одержують інформацію про порушника. Якщо факт порушення підтверджується – транспортний засіб може бути вилучений.

Сьогодні на фінальній стадії реалізації – проект розмитнення автомобілів на порталі «Дія». У мінцифри розповіли, що через програму можна буде прорахувати вартість розмитнення машини. Таким чином, зникне суб'єктивний фактор оцінки – вважають в уряді.

Серед речей, які українці намагаються незаконно перевезти через кордон, – різна зброя та патрони. Здавалося б: з початком війни обсяги подібної контрабанди мали значно зрости. Проте співробітники Одеської митниці кажуть – у пунктах пропуску зброю затримують не так часто. Хоча такі випадки, як і раніше, бувають.

Дозвіл на володіння зброєю в Україні не дає права перевозити її через кордон та користуватися за кордоном.

За дозволом для вивезення зброї за кордон слід заздалегідь звернутися до МВС, – пояснюють митники. До заяви про те, що ви збираєтеся вивезти зброю, потрібно додати низку документів – підтвердження факту купівлі зброї та права володіння нею.

Якщо документи гаразд – проблем із вивезенням зброї не виникне.


Схожі новини

Коментарі