НОВИНИ ГРАД » Новини » Сьогодні Земля зазнає геомагнітного впливу

Сьогодні Земля зазнає геомагнітного впливу

Сегодня Земля подвергнется геомагнитному влиянию
Читати grad.ua у  

Зранку в понеділок магнітосфера Землі несподівано опинилася під серйозним зовнішнім впливом. Геомагнітне поле планети зазнало різких коливань. У зв'язку з цим не виключено, що протягом дня метеозалежні можуть відчути наслідки цих явищ.

За ніч та ранок 30 вересня на сонці сталися 2 спалахи. Вони отримали клас С. Обидва вибухи були нетривалими і не тривали 20 хвилин. Індекс спалахової активності Сонця сьогодні залишається помірним. Він знаходиться на помаранчевому рівні — третьому з п'яти можливих.

Імовірність магнітної бурі сьогодні досить висока: за попередніми підрахунками фахівців вона становить 20%. Втім, шанси на те, що коливання виллються по-справжньому сильний шторм, дуже малі.

Весь тиждень до 6 жовтня може виявитися складним для метеочутливих людей. Вчені вважають, що затишшя, протягом декількох днів, можливо, зміниться сильними магнітними бурями, які почнуться наступної п'ятниці, 4 жовтня, і триватимуть щонайменше кілька діб.

Деякі люди можуть відчути головний біль або помітити погіршення самопочуття.

Нагадаємо, що магнітні бурі становлять небезпеку для людей середнього та старшого віку, які страждають на гіпертонічну та ішемічну хворобу серця.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: