НОВИНИ ГРАД » Новини » Потужна магнітна буря класу G4 обрушиться на Землю

Потужна магнітна буря класу G4 обрушиться на Землю

Мощная магнитная буря класса G4 обрушится на Землю
Читати grad.ua у  

Протягом 8 – 9 травня на Сонці сталося цілих 5 спалахів класу "Х". Це стало рекордом активності за останні 20 років. Усі спалахи спрямовані в бік Землі. Множинні викиди корональної маси обрушаться на нашу планету вже сьогодні ввечері. Земля зіткнеться з серією найпотужніших геомагнітних бур. Сильний вплив G4 очікується 11 травня. Так само наслідки цієї бурі можуть відчуватися 12 і 13 травня.

G4 - друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, який триває 11 років.

На магнітні бурі реагує близько 75% населення в усьому світі, вважають учені. При цьому кожна людина по-різному реагує на етапи перебігу самої бурі. Все залежить від індивідуальних особливостей людини. Дуже часто багато людей реагують не на саму бурю, а на спалахи на сонці, що відбуваються на сонці, які з'являються за кілька днів до самої бурі.

Щоб мінімізувати цей вплив, підтримуйте здоровий спосіб життя: займайтеся спортом, харчуйтеся правильно і добре відпочивайте.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: