НОВИНИ ГРАД » Новини » Календар магнітних бур на серпень 2024 року
Календарь магнитных бурь на август 2024
Читати grad.ua у  

Варто зазначити, що липень завершується низкою магнітних бур. Пік геомагнітного шторму припав на другу половину 30 липня, коли коливання магнітосфери досягли класу G3 - це сильна магнітна буря. Пристойно «штормить» і сьогодні, але протягом дня потужність магнітної бурі знизилася до класу G1.

Збурення магнітосфери з липня плавно переходять на серпень. Опівночі на 1 число очікується посилення геомагнітної активності, яка призведе до нової магнітної бурі.

Завтра в ранкові години розбурхане світило стане причиною магнітного шторму класу G1, то вже до полудня його потужність посилиться до збурень на рівні класу G2. На піку своєї активності магнітна буря в четвер перебуватиме близько 9 годин. І тільки до 18:00 ситуація покращиться і коливання магнітосфери припиняться, а магнітне поле Землі увійде в норму, стверджують фахівці.

2 серпня також очікуються ледь помітні геомагнітні хвилювання.


З 3 по 24 серпня, буде затишшя. Лише попередньо 5-16 серпня можливі слабкі магнітні бурі. А от на кінець серпня прогнозують чотириденну сильну магнітну активність класу G1 – «штормити» буде щодня з 25 по 28 серпня.

Лікарі метеозалежним одеситам, рекомендують уважніше стежити за своїм здоров'ям. Важливо розуміти, що реакція організму кожного на магнітні бурі індивідуальна. Хтось може взагалі не відчути впливу Сонця на магнітосферу, інші в цей період страждатимуть від сильних головних болів і безсоння, відчуватимуть слабкість, нездужання, перепади тиску та інші неприємні симптоми.


Схожі новини

Коментарі