НОВИНИ ГРАД » Новини » Затримано одного з учасників організації незаконного переходу держкордону нардепом України

Затримано одного з учасників організації незаконного переходу держкордону нардепом України

Задержан один из участников организации незаконного перехода госграницы нардепом Украины
Читати grad.ua у  

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці одному з учасників організації незаконного переправлення нардепа через державний кордон. Але підозрюваний має можливість внести заставу у 5 млн. грн., повідомляють у Державному бюро розслідувань.

23 серпня 2024 року підозрюваний у нападах на громадян нардеп незаконно перетнув кордон України з Республікою Молдова в районі пункту пропуску «Павлівка». Бюро прямо не називає імені парламентаря, якому допомогли виїхати з України, але за даними ЗМІ йдеться про одеського нардепа Артема Дмитрука.

За даними слідства, йому допомогли троє людей. Їм поки що повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 7 років ув'язнення.

Двоє, зокрема організатор, виїхали за межі України, одного було затримано. Як зазначили в бюро, він контролював та інформував спільників про наявність патрулів поблизу прикордонного пункту, де відбувалася втеча.

Нагадаємо, кілька днів тому, за інформацією ДБР, нардепа Дмитрука було оголошено в міжнародний розшук.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: