НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі викрили ще одну схему переправлення «ухилянтів» через кордон

В Одесі викрили ще одну схему переправлення «ухилянтів» через кордон

В Одессе разоблачили еще одну схему переправки «уклонистов» через границу
Читати grad.ua у  

Одеські поліцейські повідомили містянину про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Як з'ясували правоохоронці, одесит, вступивши у змову з невстановленими наразі особами, через знайомих підшукував чоловіків призовного віку, охочих покинути країну, але тимчасово обмежених у цьому праві. За грошову винагороду він забезпечував їх пакетом підроблених медичних документів, які дозволяли вільно перетинати державний кордон.

Затримали зловмисника, щойно він отримав від одного з таких «клієнтів» перший транш коштів у розмірі 6 тисяч доларів за виготовлення висновку військово-лікарської комісії, який став би підставою для знаття з військового обліку. Ще 4 тисячі доларів ухилянт повинен був передати правопорушнику після отримання вказаного медичного висновку.

Правоохоронці вилучили у одесита гроші, отримані злочинним шляхом, а під час обшуку за місцем мешкання – копії документів.

Чоловіку повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, усуненням перешкод, вчинені за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Йому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: