НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі стоматолог та священник організували канал переправлення ухилянтів

В Одесі стоматолог та священник організували канал переправлення ухилянтів

В Одесі стоматолог та священник організували канал переправлення ухилянтів
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що священнослужитель, стоматолог та безробітний, з метою збагачення розробили злочинну схему переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків, які прагнули уникнути мобілізації.

Повідимили у ГУНП в Одеській області.

За 7,5 тисяч доларів зловмисники обіцяли ухилянтам оформити документи про визнання їх непридатними до проходження військової служби за станом здоров’я зі зняттям з військового обліку, що сприяло б їхньому подальшому безперешкодному виїзду за кордон. Таку можливість вони пояснювали клієнтам своїми зв’язками у міських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Учасників злочинної групи затримали щойно ті отримали на електронний гаманець криптовалюту в еквіваленті 7,5 тисяч доларів від одного із військовозобов’язаних чоловіків, передали йому обіцяний пакет документів, проконсультували щодо поведінки на пункті пропуску під час перетину державного кордону та запевнили у позитивному результаті за будь-якого перебігу подій.

Зловмисникам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи - одному у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 1,5 млн гривень, двом іншим – цілодобовий домашній арешт. За скоєне їм загрожує до 9 років ув’язнення та конфіскація майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: